Ügyfélszolgálat:   +36 20 479 8487   |   info@picinyke.hu
INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft felett!  Részletek »

November 17.: Koraszülöttek Világnapja

November 17-én a világ bármelyik nagyvárosában is lennénk, egy-egy szimbolikus épületet lila fényben pompázva csodálhatnánk meg. A koraszülött babákra és a koraszülésre hívják fel így a figyelmet immár évek óta.

A világon minden 10. baba koraszülött. Nincs ez másként Magyarországon sem. Évente mintegy 8000 baba születik a 37. terhességi hét előtt. Az 1500 gramm alatti születési súllyal világra jövő babákra rendkívül hosszú kórházi ápolás vár (átlagosan 2-3 hónap), és különleges bánásmódra van szükségük.

Hamarosan november 17-ét írunk. Aki teheti, vegyen részt családjával valamelyik világnapi rendezvényen. Az ország számos városában szerveznek ilyet. Érdemes érdeklődni a helyi PIC-ekben vagy a szülői szervezeteknél, alapítványoknál.

Budapesten mi az alábbi programokat ajánljuk

  • November 12-én a KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, II. emeletén Családi Élménynappal várja a KORE a piciket, nagyokat, szülőket, nagyszülőket.
  • November 13-án a Budapest Music Centerben Koraszülött Világnapi koncert lesz. Jegyek kaphatók itt.
  • November 17-én a Honvédkórházban (régi MÁV kórház épülete) büfével, lufihajtogatással, arcfestéssel, Ringató foglalkozással várják a családokat.
  • Sötétedés után a lilára világított Lánchídon sétálhatunk át.

Lilára világított Láchíd a Koraszülöttek Világnapján

Csatlakozhattok ahhoz az országos kezdeményezéshez is, amely a Facebookon zajlik

A lényege: készítsetek egy fotót, amelyen valamilyen lila színt viseltek, és töltsétek fel a Facebookra #koraszulottekvilagnapjamagyarorszag taggel.

Facebook kampány nov. 17-én

Ha a lila ruhán túl mást is szívesen dekorálnál lilára, nézz körül a PICinyke.hu Pinterest oldalán.
Ebben az albumban rengeteg ötletet találsz.

Ne feledjétek!
November 17. A KORASZÜLÖTTEK VILÁGNAPJA
Mert a PICik is nagyra nőnek!

És egy kis ráadás: A világnap alkalmából mi is készülünk egy meglepetéssel. Érdemes követni minket a Facebookon, hogy elsőként értesülj róla.