Ügyfélszolgálat:   +36-70/422-3849   |   info@picinyke.hu
INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft felett!  Részletek »

PICinyke Blog

Apák a PIC-en

A koraszülött babák apukái a mai napig kevés figyelmet kapnak. Pedig óriási a teher rajtuk. Erre hívja fel a figyelmet a PICi filmek első része, amit Pénzes Boróka és csapata forgatott. Borókát van szerencsém személyesen is ismerni. Szívügye a koraszüléssel kapcsolatos társadalmi edukáció. Csapatával azon dolgoznak, hogy minden fontos információ elérhető legyen a szülők számára. Ehhez a legjobb módszert választották. Rövid, könnyen érthető kisfilmeket forgatnak.

Elolvasom »

Az Év Honlapja 2016 Minőségi Díjat nyertünk

Büszke vagyok. Boldog, és hálás. A Magyar Marketing Szövetség Minőségi Díjjal ismerte el a PICinyke.hu oldalt. Az elismerést az Év Honlapja 2016 pályázat keretében kapta az oldal, e-kereskedelem kategóriában. Büszke vagyok az oldalra. Arra, hogy ha csak egy picit is, de könnyebbé tehetjük a koraszülő családok életét.

Elolvasom »

November 17.: Koraszülöttek Világnapja

November 17-én a világ bármelyik nagyvárosában is lennénk, egy-egy szimbolikus épületet lila fényben pompázva csodálhatnánk meg. A koraszülött babákra és a koraszülésre hívják fel így a figyelmet immár évek óta.

Elolvasom »

A koraszülöttek légzése

„Amikor megszülettél, hangosan felsírtál.” – Sajnos ez a mondat nem valószínű, hogy bekerül egy koraszülött baba naplójába. A síráshoz ugyanis spontán légzésre és erőre is szükség van. Koraszülött babáknál van, hogy mindkettő hiányzik.

Elolvasom »

Az anyatej fontossága koraszülött babáknál

Az anyatej maga a folyékony arany. Koraszülött baba esetében ez hatványozottan igaz, csakhogy van egy kis bökkenő. Egy extrém éretlen koraszülött nem tud szopizni. Az anyatejre viszont szüksége van. Az életét mentheti meg, ha saját anyatejet kap.

Elolvasom »

A kézmosás fontossága koraszülött babáknál

A koraszülött intenzíven tanultam meg kezet mosni. Bizony, így van. Mert amit korábban kézmosásnak hittem, az maximum a kéz benedvesítésének nevezhető. A kórokozók eltávolításához édeskevés. Márpedig erre nagy szükség van, hiszen a kezünkön koncentrálódik a környezetünkben lévő tárgyak megérintése után a legtöbb kórokozó.

Elolvasom »

Koraszülött baba látogatása

Időre született újszülött babát az első két hétben nem illik meglátogatni. Koraszülött babánál ez hetekkel, hónapokkal is hosszabb idő lehet.
Gyermeketek védelme érdekében már a kezdetektől legyetek határozottak és következetesek. Egy koraszülött baba sokkal érzékenyebb a betegségekre.

Elolvasom »