Ügyfélszolgálat:   +36 20 479 8487   |   info@picinyke.hu
INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft felett!  Részletek »

PICinyke Blog

Babaágy helyett inkubátor

Ha gyermekünk koraszülöttként jön a világra, akkor előfordulhat, hogy babaágy helyett hetekre egy inkubátor lesz a kiságya. Amikor először pillantjuk meg az űrtechnológiának tűnő szerkezetet, gombóc lesz a torkunkban és csak kapkodjuk a fejünket a sok műszer, cső, gomb láttán.

Elolvasom »

Jeles napok a PIC-en

Összegyűjtöttük azokat a jeles napokat, amikkel biztosan találkozhatsz, ha koraszülött baba érkezett a családotokba. Van köztük olyan nap, amikor mindenki együtt ünnepel, és olyan is, amikor kicsit meghasad a szívünk.

Elolvasom »

Apák a PIC-en

A koraszülött babák apukái a mai napig kevés figyelmet kapnak. Pedig óriási a teher rajtuk. Erre hívja fel a figyelmet a PICi filmek első része, amit Pénzes Boróka és csapata forgatott. Borókát van szerencsém személyesen is ismerni. Szívügye a koraszüléssel kapcsolatos társadalmi edukáció. Csapatával azon dolgoznak, hogy minden fontos információ elérhető legyen a szülők számára. Ehhez a legjobb módszert választották. Rövid, könnyen érthető kisfilmeket forgatnak.

Elolvasom »

Az Év Honlapja 2016 Minőségi Díjat nyertünk

Büszke vagyok. Boldog, és hálás. A Magyar Marketing Szövetség Minőségi Díjjal ismerte el a PICinyke.hu oldalt. Az elismerést az Év Honlapja 2016 pályázat keretében kapta az oldal, e-kereskedelem kategóriában. Büszke vagyok az oldalra. Arra, hogy ha csak egy picit is, de könnyebbé tehetjük a koraszülő családok életét.

Elolvasom »

November 17.: Koraszülöttek Világnapja

November 17-én a világ bármelyik nagyvárosában is lennénk, egy-egy szimbolikus épületet lila fényben pompázva csodálhatnánk meg. A koraszülött babákra és a koraszülésre hívják fel így a figyelmet immár évek óta.

Elolvasom »

A koraszülöttek légzése

„Amikor megszülettél, hangosan felsírtál.” – Sajnos ez a mondat nem valószínű, hogy bekerül egy koraszülött baba naplójába. A síráshoz ugyanis spontán légzésre és erőre is szükség van. Koraszülött babáknál van, hogy mindkettő hiányzik.

Elolvasom »

Az anyatej fontossága koraszülött babáknál

Az anyatej maga a folyékony arany. Koraszülött baba esetében ez hatványozottan igaz, csakhogy van egy kis bökkenő. Egy extrém éretlen koraszülött nem tud szopizni. Az anyatejre viszont szüksége van. Az életét mentheti meg, ha saját anyatejet kap.

Elolvasom »