Ranschburg Jenő: Szülők könyve

szulok_konyve L
%

A fogantatástól az iskolakezdésig. A címe akár Szülők Bibliája is lehetne. Ha tehetném, kötelező irodalommá tenném minden szülőnek. Lendületesen és gyorsan olvasható, és ami még fontosabb, megértjük belőle a gyerekek „működését”.

Ahogy a szerző írja, nevelési hibát kétféle okból követhet el a szülő: saját jellemhibájából adódóan, vagy egyszerűen tudatlanságból – azért, mert téves vagy hiányos információkkal rendelkezik arról, hogyan kell megoldania a problémákat, melyek a családi élet elkerülhetetlen kísérői. Ez a könyv segít neked abban, hogy helyes nevelési módszereket alkalmazz.

Nem ad instant megoldásokat, viszont nagyon is közérthetően elmagyarázza – kutatási eredményekkel színesítve –, hogyan fejlődik kisbabád látása, hallása, beszéde? Hogyan alakul ki az éntudata? Mi motiválja a hisztit? Mit kell tudni a szobatisztaságról? Miért agresszív egy gyerek? Mi az a szeparációs félelem? Miért lesz félénk egy gyerek? Mi a nagyszülők szerepe? Hogyan ismerjék meg a gyerekek a szexualitást? Broblémát jelent-e az ujjszopás vagy a cumizás? És még sorolhatnánk… Rövid, jól tagolt fejezetekből áll. Akkor is érteni fogod, ha csak 5 oldalt olvasol el egyszerre. Egy igazi remekmű!

Bruttó ár:

3 990 Ft 3 500 Ft

A termék nincs raktáron, elfogyott

Kötés módja kemény táblás fűzött kötés
Méret 16x21,5 cm
Oldalszám 471 oldal
Kiadás éve 2009
Szerző Ranschburg Jenő