Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/479-8487

Blog

Apák a PIC-en

Apák a PIC-en

A koraszülött babák apukái a mai napig kevés figyelmet kapnak. Pedig óriási a teher rajtuk. Erre hívja fel a figyelmet a PICi filmek első része, amit Pénzes Boróka és csapata forgatott. 

Borókát van szerencsém személyesen is ismerni. Szívügye a koraszüléssel kapcsolatos társadalmi edukáció. Csapatával azon dolgoznak, hogy minden fontos információ elérhető legyen a szülők számára. Ehhez a legjobb módszert választották. Rövid, könnyen érthető kisfilmeket forgatnak.

Az első videójukat 2017. november 17-én, a koraszülöttek világnapján mutatták be a nagyközönségnek. Rövid idő alatt hatalmas nézettséget értek el. Nem csoda: a családok ki vannak éhezve az információra. Ugyanakkor fontos megjegyezni azt is, hogy a film hatására egyre több PIC érzi úgy, hogy ki kell tárnia az ajtaját az apák előtt is. Nem szabad csak az édesanyára korlátozni a látogatás lehetőségét, mert sem a babának, sem a családnak nem jó.

A filmet készítő stáb így fogalmazta meg a film lényegét:

“Az Apák a PIC-en című filmben azt mutatjuk be, hogy sokszor milyen nehéz helyzetben vannak a koraszülött babák apukái és milyen kevés figyelmet kapnak. Míg a legtöbb segítséget és támogatást az Édesanya kapja, addig az Apukák háttérbe szorulnak. Pedig nekik is sok nehézséggel kell szembenézniük: sok PIC osztályon kevés időt és lehetőséget kapnak gyermekük látogatására és ápolására, sok esetben a kisbabájukról szóló információt a feleségüktől kapják, akik akaratlanul is sötétebb színben láthatják a helyzetet. A munkájuk mellett támaszt nyújtanak a felségüknek, esetenként ők látják el az otthon maradt családtagokat, nagyobb gyerekeket és a háztartásból is részt vállalnak. A film célja azt tudatosítani, milyen sok előnnyel jár az apák PIC-ekre való korlátlan beengedése, a babaápolásba és ellátásba való bevonásuk mind az édesanya, mind a koraszülött kisbaba, mind pedig a családi egység és összhang szempontjából.”

Nézd meg a videót itt!

A PICi filmek Youtube csatornáját itt követheted >>