Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/479-8487

Blog

Nagy munka van mögöttünk. Kívül-belül megújult a picinyke.hu webshop. Mi változott? Miben maradt a régi? Olvassátok el!

Ha gyermekünk koraszülöttként jön a világra, akkor előfordulhat, hogy babaágy helyett hetekre egy inkubátor lesz a kiságya.

Összegyűjtöttük azokat a jeles napokat, amikkel biztosan találkozhatsz, ha koraszülött baba érkezett a családotokba. Van köztük olyan nap, amikor mindenki együtt ünnepel, és olyan is, amikor kicsit meghasad a szívünk.

A koraszülött babák apukái a mai napig kevés figyelmet kapnak. Pedig óriási a teher rajtuk. Erre hívja fel a figyelmet a PICi filmek első része, amit Pénzes Boróka és csapata forgatott. 

Időre született újszülött babát az első két hétben nem illik meglátogatni. Koraszülött babánál ez hetekkel, hónapokkal is hosszabb idő lehet. 

A koraszülött intenzíven tanultam meg kezet mosni. Bizony, így van. Mert amit korábban kézmosásnak hittem, az maximum a kéz benedvesítésének nevezhető. A kórokozók eltávolításához édeskevés.

Az anyatej maga a folyékony arany. Koraszülött baba esetében ez hatványozottan igaz, csakhogy van egy kis bökkenő. Egy extrém éretlen koraszülött nem tud szopizni. Az anyatejre viszont szüksége van. Az életét mentheti meg, ha saját anyatejet kap.

November 17-én a világ bármelyik nagyvárosában is lennénk, egy-egy szimbolikus épületet lila fényben pompázva csodálhatnánk meg. A koraszülött babákra és a koraszülésre hívják fel így a figyelmet immár évek óta.

Büszke vagyok. Boldog, és hálás. A Magyar Marketing Szövetség Minőségi Díjjal ismerte el a PICinyke.hu oldalt. Az elismerést az Év Honlapja 2016 pályázat keretében kapta az oldal, e-kereskedelem kategóriában. Büszke vagyok az oldalra. Arra, hogy ha csak egy picit is, de könnyebbé tehetjük a koraszülő családok életét.

Sokan rendelkeznek egészségpénztári számlával, de nem tudnak arról a lehetőségről, hogy a legtöbb csecsemő és babaápolási termék megvásárolható a számla terhére.

„Amikor megszülettél, hangosan felsírtál.” – Sajnos ez a mondat nem valószínű, hogy bekerül egy koraszülött baba naplójába. A síráshoz ugyanis spontán légzésre és erőre is szükség van. Koraszülött babáknál van, hogy mindkettő hiányzik.

Egyszer fenn, máskor lenn. Az életben egymás után következnek hol jó, hol pedig rossz dolgok. Amikor a második kislányom megszületett, megtapasztaltuk, milyen a rossz. A nagyon rossz.