Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/479-8487

Blog

Megújultunk!

Megújultunk!

Nagy munka van mögöttünk. Kívül-belül megújult a picinyke.hu webshop. Mi változott? Miben maradt a régi? Olvassátok el!

Mesebeli szám a 7, épp ennyi esztendő van mögöttünk

7 év egy webshop életében igen hosszú idő, amit akkor láttunk csak igazán, amikor az adatok költöztetése miatt minden régi emlék előkerült. Mennyi minden történt velünk és a webshoppal ezalatt a 7 év alatt! Még ma is felfoghatatlan például, hogy mennyire kiszolgáltatottak az élet számos területén azok a családok, ahol egy gyermek a vártnál korábban érkezik. A picinyke.hu olyan termékeket forgalmazó webshopként indult, ahol a koraszülött babájuknak találtak a szülők speciális termékeket. Egészen picinykéket. Nincs olyan szeglete az országnak, ahonnan ne kaptunk volna megrendelést az elmúlt években, de számtalanszor kerestek minket a szomszédos országokból is, sőt, egyszer Svédországig repült az egyik csomagunk.

Aztán rögtön az első évben egy szakmai elismerést is nyertünk. A picinyke.hu kapta az Év honlapja 2016 minőségi díját. És közben nagyot nőtt az is, aki a webshop elindítására inspirált minket. Az akkor kétéves kislányunk ma már harmadik osztályba jár, hegedülni tanulni és senki meg nem mondaná róla, hogy milyen picinyke volt, amikor megszületett.

Bőven adott az elmúlt 7 év lehetőséget a tanulásra és a tapasztalatgyűjtésre, de ha egy vállalkozás motorját a technológia adja, akkor bizony fejlődni kell a korral. Ha már technológiailag meg kellett újulni, egy kicsit nagyobbat álmodtunk és úgy döntöttünk, hogy a picinyke.hu-n valósítjuk meg a másik régóta szövögetett tervünket is: nyitni a csomagolásmentes, hulladékszegény, fenntartható termékek irányába.

Mi változott?

Tényleg kívül-belül megújultunk.

  • Az például nem látszik, de mégis fontos, hogy a háttérben teljesen új technológiai alapokra került a webshop, ami sokkal több olyan lehetőséget tartogat, ami a ti kényelmeteket szolgálja.
  • 7 év után úgy éreztük, itt az ideje egy kicsit az arculaton is változtatni, ezért lett egy új logónk, és megváltozott a színvilágunk is. Azért a lila színt nem engedtük el teljesen, itt-ott még visszaköszön.
  • Végre bővíteni tudtuk a szállítási módokat is. Mostantól Foxpost automatába és Packeta csomagpontra is kérhettek csomagokat.
  • Áttértünk környezetbarát, újrahasznosítható csomagolásra. A meglévő készleteinket még elhasználjuk, de rövidesen minden csomag úgy érkezik a megrendelőkhöz, hogy az szelektíven gyűjthető vagy komposztálható legyen. Még a ragasztócsík is papír lesz!
  • Néhány napon belül lesz bankkártyás fizetési lehetőség is, amit régóta terveztünk.

És ami a legfontosabb: a termékkínálat bővítésével mi is tettünk egy picinyke lépés a fenntarthatóságért!

Az elmúlt években számos olyan projekten dolgoztunk, ahol a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a hulladékcsökkentés, a biodiverzitás volt a téma, és teljesen beszippantott. Szeretnék hinni benne, hogy ha elég hangosan és elég sokszor beszélünk ezek fontosságáról, akkor igenis lehet eredményt elérni. Egy kicsi odafigyeléssel és a szokásaink megváltoztatásával mindenki tehet egy picinyke lépést a fenntarthatóságért! Ez lett az új küldetésünk. Ezért találtok most már a picinyke.hu webshopjában

  • csomagolásmentes termékeket,
  • hulladékszegény termékeket,
  • újrahasznosított alapanyagokból gyártott termékeket,
  • környezetbarát és vegán termékeket,

amelyeknek egy részét ráadásul mi magunk gyártjuk, készítjük nektek nagy-nagy szeretettel.

Rengeteg ötletünk van, mi mindennel lenne érdemes bővíteni a kínálatot, szóval az még csak a kezdet, amit most láttok.

Mi az, ami a régi maradt?

A koraszülötteket nevelő családok kezét nem szeretnénk elengedni, ezért a blogon továbbra is olvashatjátok azokat a korábbi cikkeket, amelyek népszerűek voltak, a PICI VILÁG menüpontban pedig a jövőben is megtalálhatóak azok a speciális termékek, amelyekre a legkisebb emberpalántáknak van szükségük. Felnőve ők lesznek azok, akik nagy tetteket visznek majd véghez a Földünk jövőjéért.

Te is tennél egy picinyke lépést a fenntarthatóságért? Nézz körül a webshopban!