Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/479-8487

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek

Érvényes: 2023. december 1-jétől.

Szerződés nyelve: Magyar

Szolgáltató:

Balogh Julianna egyéni vállalkozó
Székhely: 1131 Budapest, Kucsma u. 17. 3/19.
Nyilvántartási szám: 56653027
Adószám: 57986399-1-41
Bankszámlaszám: 12100011-10653953 (Gránit Bank)
Telefon: +36-20-479-8487 (H-P: 9.00-15.00 között)
E-mail cím: info@picinyke.hu

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A www.picinyke.hu webáruház lakásdekorációkat, háztartási eszközöket, lakástextíliákat, környezetbarát használati cikkeket, egyedi készítési kézműves termékeket, gyermekruhákat, babaápolási termékeket, fejlesztő eszközöket, könyveket és egyéb kiegészítőket kínál vásárlói számára. A megjelenített termékeket kizárólag online, a www.picinyke.hu webáruházon keresztül lehet megvásárolni. A Szolgáltató kíánaltában új, újrahasznosított anyagból egyedileg gyártott és használt termékek egyaránt előfordulnak, aminek tényét a Szolgáltató a termékleírásokban egyértelműen feltünteti.

Feltüntetett árak, kedvezmények

A termékek mellett feltüntetett árak bruttó árak. A Szolgáltató alanyi adómentes adózó, így áfa nem kerül felszámításra. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, az a megadott időintervallumban, de maximum a rendelkezésre álló készlet erejéig érvényes. Az akciós ár mellett feltüntett áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára. A webáruházban lehetőség van kuponkód beváltására és ezzel kedvezmény igénybevételére. Kuponkód érvényesítésére kizárólag a rendelés leadása előtt, a Pénztár oldalon van lehetőség. A rendelésre utólagosan nem áll módunkban kuponkedvezményt érvényesíteni.

Termékfotók, illusztrációk, termékismertető

A www.picinyke.hu oldalon részletesen feltüntetjük a termék nevét, leírását, a termékekről fotó(ka)t jelenítünk meg. A termékek adatlapján megjelenített képek némileg eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. A vásárló tudomásul veszi, hogy az egyedi készítésű, kézműves termékekből amennyiben több darab is elérhető, az egyes termékek között az egyedi gyártás miatt kisebb eltérés előfordulhat. A www.picinyke.hu oldal szereplő termékfotók szerzői jogvédelem alá esnek, azokat a Szolgáltató engedélye nélkül megjeleníteni, üzletszerzési céllal felhasználni tilos!

Rendelési információk

Megrendelést leadni regisztrációval és regisztráció nélkül is lehetséges. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba (Kosárba gombra kattintva). A sikeres műveletről felugró visszaigazoló üzenetet kap "A termék a kosárba került." szöveggel. A vásárlást tetszőleges számú termék kiválasztásával és kosárba helyezésével folytathatja. Ha már végzett a termékek kiválasztásával (nem szeretne további termék kosárba helyezni), kattintson a képernyő jobb felső sarkában található bevásárlótáska ikonra. A lenyíló felületről a "Kosár megtekintése” gombra kattintva lehetősége van arra, hogy egyetlen felületen:

a) Módosítsa a kosárban lévő termékeket (termékek számának növelése, csökkentése).

b) Töröljön termékeket a kosárból a termék ára melletti x jelre kattintva.

c) A "Kosár ürítése" feliratra kattintva törölje az összes terméket.

A "Megrendelés" gombra kattintva:

a) Dönthet arról, hogy regisztrációval vagy regisztráció nélkül szeretne-e vásárolni.

b) Megadhatja a rendelés leadásához szükséges adatait (név, e-mail cím, telefonszám, számlázási és szállítási adatok, adószám). A számlázáshoz és a szállításhoz eltérő címek is megadhatóak.

c) Feliratkozhat a webáruház hírlevelére.

d) A tovább gombra kattintva kiválaszthatja a szállítási és a fizetési módot.

e) Ha van, érvényesítheti kuponkódját.

Az Tovább gombra kattintva az Adatok ellenőrzése felületre jut, ahol ellenőrizheti a kosárba helyezett termékeket, azok mennyiségét és árát, a szállítási és számlázási adatokat, a kiválasztott szállítási és fizetési módot, illetve ezek díjait, az érvényesített kuponkódot és az így járó kedvezményt, illetve megjegyzést fűzhet a megrendeléséhez (külön a Szolgáltatónak, külön a szállítást végző cégnek).

Megrendelését az Általános szerződési feltételek és az Adatkezelési tájékoztató elfogadása után (az elfogadás a jelölőnégyzetbe kattintva, pipa elhelyezésével történik meg) véglegesítheti a "Megrendel" gomb megnyomásával. 

Amennyiben rendelését már elküldte és a visszaigazoló e-mailben vesz észre hibát rendelésével kapcsolatba, kérjük azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot az info@picinyke.hu e-mail címen, hogy a hibát a lehető legrövidebb időn belül orvosolni tudjuk és ne kerülhessen sor nem kívánt rendelés teljesítésére.

E-mailben a megrendelés elküldését követően azonnal automatikus visszaigazolást kap. Az e-mailben történő visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja a rosszul megadott e-mail cím, vagy a postafiókjához tartozó tárhely telítettsége. Az e-mailben történő visszaigazolás automatikusan megtörténik a megrendelés rögzítését követően.

A megrendelések feldolgozása, visszaigazolása, a szerződés létrejötte

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8 és 16 óra között. A megrendelés megérkezését követően automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk az Ön által megadott e-mail címre, amely tartalmazza a rendelés, illetve regisztráció során megadott adatokat, a rendelési adatokat, rendelés beérkezésének dátumát, a megrendelt termék(ek) adatait, a rendelés sorszámát, a rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit és az Ön által választott szállítási és fizetési módot.

A megrendelés visszaigazolását tartalmazó e-mail végleges elfogadó nyilatkozatnak is minősül és távollevők között kötött szerződés létrejöttét eredményezi.

Amennyiben ez az e-mail 48 órán belül nem érkezik meg, úgy a vonatkozó jogszabály alapján (ld: az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 6. § (2) bek.), szerződési kötelezettsége a továbbiakban nem áll fenn, vagyis Ön mentesül a vásárlás kötelezettsége alól.

Fizetés módja

A megrendelt terméket a következő módokon fizetheti ki:

Fizetés utánvétellel a futárnak: Amennyiben a megrendelt termék futárszolgálattal, vagy csomagpontra kerül kiszállításra, lehetőség van arra, hogy Ön a megrendelés végösszegét a futárnak, vagy a csomagponti átvevőhelyen teljesítse készpénzben vagy bankkártyával a megrendelt termék(ek) átvételekor. A készpénzben történő utánvétes fizetés bizonyos csomagpontokon (pl. csomaautomata) nem lehetséges. Ennek ellenőrzése a Megrendelő feladata.

Barion bankkártyás fizetés: Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Banki átutalással: Ebben az esetben Ön a megrendelés végösszegét azok kiszállítását, illetve átvételét megelőzően fizeti meg a Szolgáltatónak, a Balogh Julianna e.v., Gránit Banknál vezetett 12100011-10653953 számú bankszámlájára banki átutalás útján. Előre utalás esetén Ön a megrendelt termékek átvételére, kiszállítására csak az átutalás jóváírását követően jogosult.

Készpénzes fizetés személyes átvétellel: A www.picinyke.hu oldalon leadott megrendeléseket előzetesen egyeztetett időpontban lehetőség van személyesen átvenni. Ez esetben csomagolási és postaköltség nem kerül felszámításra. Személyes átvételkor csak készpénzes fizetés lehetséges, illetve csak az előzetesen online leadott és visszaigazolt megrendeléseket tudjuk így teljesíteni.

A fizetendő végösszeg a megrendelés visszaigazoló levelében megtalálható.

Megrendelések kiszállítása

Szállítási határidő

A visszaigazolt megrendeléseket a lehető legrövidebb határidőn belül igyekszünk teljesíteni. Várható szállítási határidőink a következőek:

– Utánvétes fizetés esetén a megrendelés leadásától számított 3 munkanap.

– Banki átutalás esetén a jóváírást követő 3 munkanap.

– Személyes átvétel esetén a megrendelővel egyeztetett időpontban, általában 3 munkanap.

A fentiektől eltérhet a szállítási határidő, ha a megrendelt termék nincs raktárkészleten, és a Szolgáltatónak be kell szereznie azokat. Ilyen esetben minden esetben egyeztetünk a megrendelővel a várható szállítási határidőről. A Szolgáltató nem vállal felelősséget azért, ha a csomagszállítást végző alvállalkozó késedelembe esik (pl. megnövekedett csomagszám, telített csomagpont).

Szállítás módja

Futárszolgálattal történő kiszállítás: A csomagok kézbesítése munkanapokon történik, általában 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ezen időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük. Amennyiben futárszolgálattal történő kiszállítást választott, akkor a csomag futárszolgálatnak történő átadásáról e-mailben értesítjük Önt. Ez esetben az értesítést követő átlag 2-5 munkanapon belül kerül kiszállításra a megrendelt termék, az Ön által megadott címre.

Csomagpontra vagy csomagautomatába történő kézbesítés: A megrendelt termékeket a vásárló a kiválasztott csomagponton veheti át, ahol készpénzben vagy bankkártyával fizetheti ki a rendelés ellenértékét. Országosan több száz csomagpont közül lehet választani. Amikor a csomag megérkezik a kiválasztott csomagpontra, a megrendelő e-mail és SMS üzenetet kap, és a csomagpont nyitvatartási idejében bármikor átveheti a rendelését. A szállítási idő általában 2-5 munkanap.

Személyes átvétel: Ha a személyes átvétel lehetőségét választotta, abban az esetben e-mailben vagy telefonon egyeztetünk Önnel, hogy rendelését mikor tudja átvenni az 1131 Budapest, Kucsma u. 17. 3/19. (119-es kapucsengő) címen.

Szállítási díjak

Szállítási díjak belföldi (magyarországi) szállítási cím esetén

  • Futárszolgálattal: 1900 Ft
  • Foxpost: 1300 Ft
  • Packeta: 1400 Ft
  • Utánvét díja: 250 Ft
  • A megrendelés személyes átvétele ingyenes.
  • 20.000 Ft feletti rendelés esetén a kiszállítás ingyenes.

Külföldi szállítás esetén egyedi árajánlatot adunk. Ez esetben vegye fel velünk a kapcsolatot az info@picinyke.hu e-mail címen.

A számlát e-mailben küldjük el. Kérjük, a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét. Amennyiben sérült a csomag, kérjük, ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Elállás joga

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) kormányrendelet értelmében a Megrendelő indokolás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 14 munkanapon belül. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amelyen az árut átvette.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail értesítés esetén az e-mail küldésének idejét, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzés időpontját vesszük figyelembe a 14 napos határidő számítás szempontjából. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel nyilatkozatát, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A fogyasztó az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszaküldeni, vagy átadni a megrendelt terméket a Szolgáltatónak. Elállás esetén a Szolgáltató köteles a Megrendelő által kifizetett összeget az elállást követő 14 napon belül visszafizetni a Megrendelő által megadott bankszámlára. A termék visszaküldésének költsége a megrendelőt terheli. A szolgáltató a portóval, illetve utánvéttel megküldött csomagokat, valamint a sérült termékeket nem veszi át.

A fentiekben hivatkozott kormányrendelet 29. § (1) pontja alapján a megrendelő nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát

  1. a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

  2. olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

  3. olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

  4. lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

  5. hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;

  6. nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;

  7. a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

Az elállási jog gyakorlásával visszaküldött csomag (megrendelt termékek) Szolgáltatóhoz történő beérkezését követően videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).

Panaszügyintézés

Panaszügyintézés helye

A megrendelő a termékkel vagy a szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Levelezési cím: Balogh Julianna e.v., 1131 Budapest, Kucsma u. 17. 3/19
Telefonszám: +36-20-479-8487
E-mail: info@picinyke.hu

Panaszügyintézés módja

A szolgáltató termékeivel vagy tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogás az előző pontban megjelölt elérhetőségeken történt előterjesztését követően legkésőbb 3 munkanapon belül érdemben válaszol a vásárló kifogására, megjelölve a jogérvényesítés lehetősége esetén a jogérvényesítés lehetséges helyét, módjait valamint az arra nyitva álló határidőket.

Panaszügyintézés ideje

A szolgáltató a rendeléssel vagy tevékenységével összefüggő panaszokat hétköznapokon 9:00–15:00 között fogadja.

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a szolgáltató és a megrendelő között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a felek közötti tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a megrendelő számára:

  • panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál,
  • békéltető testület eljárásának kezdeményezése,
  • bírósági eljárás kezdeményezése.

Békélető testületek elérhetőségei

Budapesti Békéltető Testület >>

Kéremel benyújtása a következő elérhetőségeken lehetséges:

Postán: 1253 Budapest, Pf.:10.

E-mail útján: bekelteto.testulet@bkik.hu

Weboldalunkon keresztül: https://bekeltet.bkik.hu/urlap/kerelem-online-benyujtasa 

Területi békéltető testülete vármegyék szerinti bontásban >>

Szavatosság

Minőségi kifogás esetén szavatossági igénnyel élhet. A szavatosság az eladó hibás teljesítésért való felelősségét jelenti. Hibás a teljesítés, ha a termék – a teljesítés időpontjában – nem felel meg a honlapon feltüntetett és a szolgáltató által meghatározott tulajdonságoknak. A kiszállított termékekkel kapcsolatos minőségi reklamációkat, kifogásokat a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles a szolgáltatóval közölni. A jogszabály fogyasztói szerződések esetében megállapít egy kéthónapos határidőt, amelyen belül a kifogásközlés kellő időben megtettnek minősül. A két hónapon túli bejelentés még önmagában nem eredményezi az Ön jogainak elveszítését, de a késedelmes közléssel okozott károkat meg kell térítenie a szolgáltató részére.

Hibás teljesítés esetén Ön elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a szolgáltatónak a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne.

Ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a szolgáltató a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének (megfelelő határidőn belül, Önnek okozott jelentős kényelmetlenség nélkül) nem tud eleget tenni – választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől.

Garancia, jótállás

Termékeinkre a termék leírásában megadott időtartamú garanciát vállalunk. Meghibásodás esetén a garancia levélben található szervizek bármelyikében személyesen vagy telefonon tájékoztatják a teendőkről, illetve elérhetőségeink valamelyikén is tájékoztatást nyújtunk.

Szerzői jogok

www.picinyke.hu honlap szerzői jogvédelem alatt áll. Balogh Julianna egyéni vállalkozó (Nyilvántartási szám: 56653027, Adószám: 57986399-1-41) a szerzői jogi jogosultja a honlapon keresztül megjelenített valamennyi tartalomnak, különös tekintettel a blogbejegyzésekre, grafikákra. A www.picinyke.hu honlap tartalmának valamint egyes részeinek merevlemezre ssd-re, usb-re, sd kártyára mentése vagy kinyomtatása saját felhasználás céljából engedélyezett. A saját felhasználáson túli felhasználás – pl. adatbázisban történő tárolására, továbbadás, közzé vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges

Adatkezelés

www.picinyke.hu weboldal adatkezelési irányelvei az Adatkezelési tájékoztatóban olvashatóak.

Egyéb rendelkezések

www.picinyke.hu honlapot kizárólag a saját felelősségére használhatja, és elfogadja, hogy a szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért.

A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen szerződés értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadóak.

Budapest, 2023. december 1.

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

Jelen tájékoztató célja, hogy rögzítse a www.picinyke.hu weboldal által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket, összhangban az Európai Parlament és Tanács 2016. április 27-i (EU) 2016/679 rendeletével (GDPR), amely a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szól.

Az adatkezelő neve, elérhetőségei (a továbbiakban Szolgáltató)

Szolgáltató: Balogh Julianna egyéni vállalkozó

Székhely: 1131 Budapest, Kucsma u. 17. 3/19.

Adószám: 57986399-1-41

Nyilvántartási szám: 56653027

Telefon: +36-20-479-8487

E-mail cím: info@picinyke.hu

Weboldal: www.picinyke.hu

Adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése

A hozzájárulást a Vásárló az egyes adatkezelések tekintetében a Honlap (www.picinyke.hu) használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

Adatkezelés célja

A Szolgáltató adatkezelésének célja a megrendelések teljesítése, kiszállítása.

Személyes adatok köre: A Vásárlónak a megrendelés vagy regisztráció során az alábbi adatokat kell megadnia:

  • név (vezeték- és keresztnév)
  • e-mail cím
  • szállítási és számlázási név és cím
  • telefonszám
  • adószám

Megrendelés esetén a fenti adatokon túl tárolásra kerülnek a következő adatok is:

  • rendelés száma, időpontja
  • megrendelt termékek megnevezése, mennyisége, ára
  • választott fizetési és szállítási mód
  • a Szolgáltatónak és a szállító cégnek írt megjegyzés
  • hírlevélfeliratkozás ténye 
  • ÁSZF és Adatkezelés tájékoztató elfogadásának ténye

Felelősség

A Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Vásárló e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Vásárlót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

A Vásárló a Honlap használatával kötelezettséget vállal arra, hogy az általa szerkeszthető és Honlapon megjelenő tartalmak, megadott adatok, információk harmadik fél és a Szolgáltató jogát illetve jogos érdekeit nem sértik.

A Szolgáltató fenti esetekben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából. A Szolgáltató a fenti esetekben, illetve az Általános szerződési feltételek be nem tartása esetén jogosult a Vásárló regisztrációját törölni. Ebben az esetben a Szolgáltató a Vásárlót a törlésből fakadóan ért károkért nem felel.

Adatkezelés időtartama

A Vásárló személyes adatainak kezelése a regisztrációval vagy a regisztráció nélküli megrendeléssel kezdődik és a számviteli törvény által előírt kötelező bizonylatőrzési ideig (8 év) tart.

A Vásárló az adatainak törlését vagy adatainak módosítását bármikor kérheti az info@picinyke.hu e-mail címen. A Szolgáltató azonban nem törölhet olyan adatokat melyek megőrzésére jogszabály erejénél fogva kötelezett. (pl. számviteli jogszabályokban meghatározott számla megőrzési kötelezettség).

Ha a www.picinyke.hu weboldal látogatója vagy Vásárlója a Szolgáltató hírlevelére is feliraktozik, akkor az adatkezelés a hírlevelekben mutatott utolsó aktivitástól számított 1 évig tart. Aktivitásnak számít pl. a megnyitás, kattintás, vásárlás, telefonhívás.

Személyes adatot megismerő személyek köre

A Honlap használata során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat elsődlegesen a Szolgáltató (és annak munkatársai) jogosultak megismerni. A Szolgáltató az adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki harmadik fél számára, kivéve abban az esetben, amennyiben arra a megrendelés feldolgozása, teljesítése miatt szükség van (pl. futárszolgálatnak a megrendelés kézbesítéséhez).

Adatfeldolgozás, adattovábbítás:

A Szolgáltató a Honlap üzemeltetése, megrendelések teljesítése céljából (pl. kiszállítás) adatfeldolgozót vehet igénybe, aki a Szolgáltatóval kötött szerződés alapján az adatok feldolgozását végzi. A Szolgáltató az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

Adatfeldolgozók megnevezése:

Tevékenység

Cégnév
szerver, tárhely UNAS Online Kft.
csomagszállítás

Foxpost Zrt., Packeta Hungary Kft. 

bankkártyás fizetés

Barion Payment Zrt.

számlázás

KBOSS.hu Kft.

 

A fentieken túl a Vásárlóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a Vásárló hozzájárulása alapján kerülhet sor. Az egyes informatikai rendszerek által, a Honlap oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.

Adatok módosítása

A Vásárló adatainak módosítását az alábbi módokon kérheti, illetve hajthatja végre:

A Vásárló kérheti a Szolgáltatót személyes adataiban bekövetkezett változások módosítására (például szállítási cím módosítása, vagy helytelenül megadott adatok). Módosítást a Szolgáltató írásbeli igény benyújtását követően hajt végre. A módosítási igényt az info@picinyke.hu e-mail címre, vagy a 1131 Budapest, Kucsma u. 17. 3/19. postacímre kell küldeni. Ha a Vásárló regisztrációval rendelkezik a Honlapon, akkor személyes adatait a Honlapon történt bejelentkezést követően önmaga is meg tudja változtatni.

Sütik

Alkalmazott cookie-k:

  • Analitika, követés cookie
  • Webhelyen keresztüli követés
  • Bejelentkezési, Vásárló azonosító session cookie vagy más néven átmeneti cookie: a session cookie-k a Vásárló látogatása után automatikusan törlődnek. Ezek a cookie-k arra szolgálnak, hogy a www.picinyke.hu honlap hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy a honlap egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően tudjanak működni.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” vagy „Beállítások/Adatvédelem” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben

  • hogyan lehet letiltani a cookie-kat,
  • hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy
  • hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
  • hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

Adatvédelmi intézkedések

A Szolgáltató minden szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy a tudomására jutott és tárolt személyes adatok biztonságban legyenek. Ilyen intézkedés többek között a jelszóval védett számítógépek használata, a kétfaktoros hitelesítés, a többszintű jogosultsági szint használata az adatokhoz való hozzáférés során, a felhőalapú adattárolás stb.

Adatkezelésben érintettek jogai

Tájékoztatáshoz való jog

Személyes adataik kezeléséről a Vásárlók a Szolgáltatótól bármikor írásban, a Szolgáltató címére (1131 Budapest, Kucsma u. 17. 3/19.) küldött ajánlott vagy tértivevényes levélben, illetve az info@picinyke.hu címre küldött e-mailben tájékoztatást kérhetnek, továbbá – a regisztráció során megadott e-mail cím kivételével – bármikor módosíthatja azokat. E-mailben küldött tájékoztatás kérést a Szolgáltató csak akkor tekint hitelesnek, ha azt a Vásárló regisztrált e-mail címéről küldik. Amennyiben a Vásárló kéri, a Szolgáltató tájékoztatást ad a Vásárlóra vonatkozó és a Szolgáltató által kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. A Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Adatok helyesbítése, törlése

A Vásárló bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni a fent megjelölt elérhetőségek valamelyikén. A Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat a Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi. Ha a Szolgáltató a Vásárló helyesbítés, vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti vagy nem tudja teljesíteni, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Jogorvoslati lehetőségek

A Vásárló a GDPR, valamint a Ptk. alapján

1. Bíróság előtt érvényesítheti jogait, vagy

2. a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1530 Budapest, Pf.: 5.; www.naih.hu) fordulhat.

Bármilyen adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, észrevétellel ezen túlmenően kereshető a Szolgáltató, Balogh Julianna e.v. az info@picinyke.hu e-mail címen.